1999-2010

Tuesday, June 22, 2010

Rapport: Van der Sloot emotioneel onvolwassen


NOS.NL

Joran van der Sloot heeft een lage 'frustratietolerantie' en weinig respect voor vrouwen. Dat meldt CNN op basis van een psychologisch rapport dat is overhandigd aan de rechter in Peru.

De Nederlander die wordt verdacht van de moord op de 21-jarige Peruaanse Stephany Flores, duldt geen tegenspraak, staat in het rapport. Hij wordt er obstinaat van.


Verder zou Van der Sloot 'emotioneel onvolwassen' zijn. "Veranderingen in zijn gedrag kunnen ertoe leiden dat hij de controle over zichzelf verliest."


Onverschillig

Het rapport stelt ook dat hij trekken heeft van een anti-sociale persoonlijkheid. "Het welzijn van andere mensen laat hem onverschillig." Hij zou zich verheven voelen boven personen van de andere sekse.

Uit het psychologische onderzoek zou echter niet zijn gebleken dat hij ontoerekeningsvatbaar is.


Van der Sloot verklaarde gisteren tegenover de rechter dat zijn rechten tijdens en na zijn arrestatie zijn geschonden. Morgen beslist de rechter of dat inderdaad het geval is geweest en of hij terecht vastzit.


'Voorgelogen'
In een interview met De Telegraaf zei Van der Sloot dat hij er is ingeluisd toen hij een bekentenis aflegde. Er zou hem zijn voorgeschoteld dat hij in ruil voor een bekentenis zou worden uitgeleverd aan Nederland.

"Ook in Chili hebben ze me voorgelogen en is me verteld dat ik naar Peru moest. Achteraf had ik in Chili gewoon op het vliegtuig naar Nederland kunnen stappen."

No comments: