1999-2010

Tuesday, June 08, 2010

Onderzoekers: Joran van der Sloot is een psychopaat


ELSEVIER

Moordverdachte Joran van der Sloot (22) is volgens de psychologen van het moordonderzoek een psychopaat. De onderzoekers die Joran hebben ondervraagd beschrijven hem als koud, berekenend en onverschillig tegenover het menselijke leven.

De verdachte van de moord op Stephany Flores Ramírez wordt strenger beveiligd in zijn cel in de Peruaanse gevangenis, omdat de autoriteiten bang zijn dat de verdachte zelfmoord gaat plegen. Dat meldt UPI.

De Peruaanse krant La Republica schrijft dat Joran Stephany verplichtte geld op te nemen. Toen ze dat weigerde zou hij haar hebben geslagen. Ook de vader van het vermoorde meisje vermoedt dat roof de aanleiding was. Volgens Ricardo Flores zijn haar juwelen ontvreemd en is er ook geld verdwenen.

Gevang

Van der Sloot zit nu nog in een politiecel in de Peruaanse hoofdstad Lima, maar moet volgende week naar de gevangenis. Waarschijnlijk krijgt hij een cel in de Castro Castro, een gevangenis voor zware criminelen.

Dat gevang staat bekend als gewelddadig, zo zijn een aantal criminelen die zijn veroordeeld voor moord en verkrachting in het verleden vermoord aangetroffen.

Bloed

Vanochtend maakte de Peruaanse politie bekend dat Ramírez waarschijnlijk is vermoord met een tennisracket en overleed door een gebroken nek.

Ze is volgens de lijkschouwer niet verkracht voordat ze werd vermoord. Op het T-shirt van Van der Sloot zijn bloedvlekken gevonden, meldde de politie vanochtend.

Moord

Van der Sloot wordt in Lima aangeklaagd voor de moord op Stephany Flores Ramírez (21). Haar levenloze lichaam werd vorige week in zijn hotelkamer gevonden.

Op beelden van de bewakingscamera is te zien hoe Van der Sloot met Stephany zijn hotelkamer in gaat en na drie uur in andere kleding de kamer weer verlaat.

Door Maartje Willems

ADVOCAAT: MOGELIJK VALSE BEKENTENIS

De Nederlandse advocaat van Joran, Bert de Rooij, zegt dat Joran mogelijk onder dwang een valse bekentenis heeft afgelegd.